Waar wordt de energie verbruikt? in België vandaan?

  Waar wordt de energie verbruikt? in België vandaan?

  Wat zijn de energiebronnen in België?

  In België is ongeveer 20% van onze elektriciteit afkomstig van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, waterkracht, windenergie en biomassa. Ongeveer 30% van onze productie is afkomstig van fossiele energiebronnen zoals gas en olie; het grootste deel van ons energieverbruik is afkomstig van kernenergie (uranium). Zonne-energie is goed voor bijna 6% van onze energieproductie en dit percentage neemt elk jaar toe.
  Hoe wordt energie geproduceerd in België?
  België is voor een groot deel van zijn energiebehoeften. 95% van de verbruikte niet-hernieuwbare energie energie die in België wordt verbruikt van buiten komt, is de omvang van onze van ons aardgasverbruik komt uit vijf landen: Duitsland Noorwegen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Qatar. Aardgas is aardgas wordt gebruikt voor verwarming in de winter, maar ook voor de productie van om elektriciteit te produceren. De in België gebruikte olie komt uit dezelfde productiegebieden als de gasafzettingen; Deze fossiele energie is hoofdzakelijk afkomstig uit de landen die lid zijn van OPEC-landen.
  Kernenergie
  battery
  Kernenergie is een essentieel onderdeel van de Belgische energiemix. Doel en Tihange centrales hebben ruim de helft van de totale elektriciteit geleverd van de totale elektriciteitsproductie in België. Echter, de De sluiting van deze twee fabrieken is echter gepland voor eind 2025. Kernenergie is de minst schadelijke van de niet-hernieuwbare energiebronnen. energie, het is ook de goedkoopste op de markt, maar dit is aan het veranderen. maar dit is aan het veranderen.
  Hernieuwbare energie
  Hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie zijn al een belangrijk onderdeel van onze een belangrijk deel van onze energieproductie in België. de klimaatnoodsituatie impliceert een belangrijker gebruik van deze energiebronnen voor verwarming energie voor verwarming, vervoer en elektriciteitsproductie. om elektriciteit te produceren. Deze energieën worden meer en meer betrouwbaarder en rendabeler, investeren in deze energieën is investeren in uw toekomst en die van uw gezin. Investeren in deze energieën is investeren in uw toekomst en die van uw kinderen.
  battery

  Offerte aanvragen

  Luisteren naar onze klanten
  Samen duurzame
  energie creëren