Zonnepanelen in Wallonië: Installatie en Voordelen

Wallonië is een ideale regio voor de installatie van zonnepanelen, mede dankzij de klimatologische omstandigheden en gunstige milieubeleid maatregelen. In dit artikel zullen we de belangrijkste voordelen van het installeren van zonnepanelen in Wallonië presenteren, evenals de prijzen en stappen die moeten worden gevolgd om hiervan te profiteren.

Zonnepanelen in Wallonië - EmaxSolar

De Voordelen van Zonnepanelen in Wallonië

Een van de belangrijkste voordelen van het installeren van zonnepanelen in Wallonië is de terugdraaiende teller. Volgens de beslissing van de Waalse regering kunnen huishoudens die vóór 31 december 2023 fotovoltaïsche zonnepanelen installeren, profiteren van de terugdraaiende teller tot 31 december 2030.
Dit systeem stelt eigenaren van zonnepanelen in staat om te profiteren van de productie van zonne-energie en hun elektriciteitsrekeningen aanzienlijk te verminderen. Met een rendement op investering tussen de 5 en 7 jaar, en een levensduur van zonnepanelen van 30 tot 40 jaar, zijn fotovoltaïsche panelen in Wallonië daarom een rendabele en duurzame investering.

De Prijzen van Zonnepanelen in Wallonië

De prijs van een zonnepaneel in België varieert afhankelijk van de grootte en het vermogen van de installatie, de technologie van de zonnepanelen, de geselecteerde omvormers, de hoogte van uw gebouw en het type dak (tegels, leisteen, plat of metaal) of grondinstallatie. Gemiddeld ligt de prijs van een zonnepaneelinstallatie in Wallonië tussen de 5.000 en 15.000 euro. Deze prijs omvat meestal de zonnepanelen, de omvormer, de batterij voor zonnepanelen en de installatie.

Financier Uw Zonnepaneelinstallatie

U moet overwegen dat het geld dat u investeert in een zonnepaneelsysteem een goede investering is. U kunt zelf financieren of een lening aanvragen.
In Wallonië is het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een lening tegen 0% te krijgen van de Waalse Sociale Kredietmaatschappij (SWCS) of het Woningfonds van Wallonië (FLW).
Banken bieden ook zeer interessante tarieven om te investeren in een zonnepaneelsysteem, renoveren of de energieprestaties van uw woning te verbeteren.

Zonnepanelen Installateurs

Voor een succesvolle installatie van zonnepanelen in Wallonië, is het essentieel om een professionele fotovoltaïsche paneel installateur in te schakelen. Verschillende bedrijven bieden hun diensten aan, waaronder EmaxSolar, dat zich onderscheidt door zijn expertise en de kwaliteit van zijn installaties.

Offerte Zonnepaneel

Voordat u overgaat tot de aankoop en installatie van zonnepanelen, is het belangrijk om een offerte aan te vragen. Deze offerte geeft u een duidelijk beeld van de totale kosten van de installatie en de besparingen die u kunt realiseren dankzij uw investering.

Het is Tijd om te Investeren

Samengevat is de installatie van zonnepanelen in Wallonië een rendabele en ecologische investering. De prijzen van zonnepanelen, de premie voor zonnepanelen en de voordelen van de terugdraaiende teller maken het een interessante optie voor particulieren en bedrijven die hun energieverbruik en milieueffect willen verminderen.
Dus wacht niet langer om deel te nemen aan de zonne-energierevolutie in Wallonië en bij te dragen aan een groenere en duurzamere toekomst. Profiteer vandaag nog van de vele voordelen van zonnepanelen, zoals het verminderen van uw elektriciteitsrekening en het behoud van het milieu. Neem contact op met EmaxSolar voor een persoonlijke offerte en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw zonnepaneel installatie project in Wallonië te realiseren.

Offerte aanvragen

Luisteren naar onze klanten
Samen duurzame
energie creëren