Zonne-energie benutten in Brussel: Een uitgebreide gids over groenestroomcertificaten met EmaxSolar

Nu de wereldwijde trend neigt naar hernieuwbare energie en duurzame praktijken, maakt de hoge kostprijs van elektriciteit, momenteel maar liefst 48 cent/kWh, de overstap naar zonne-energie een slimme en strategische zet. Een belangrijke stimulans voor deze verschuiving in Brussel zijn de Groenestroomcertificaten. Bij EmaxSolar vindt u deskundige begeleiding over hoe u deze financiële voordelen het beste kunt gebruiken en uw investeringen in zonne-energie kunt optimaliseren.

Groenestroomcertificaten voor zonnepanelen in Brussel - EmaxSolar

Groene certificaten ontwarren: A Key Incentive for Solar Energy.

In Brussel verdienen producenten van groene stroom uit fotovoltaïsche panelen, ook particulieren, een Groenestroomcertificaat voor elke 1.000 kilowattuur (kWh) geproduceerde elektriciteit, wat overeenkomt met een CO2-emissiereductie van 217 kg. Deze certificaten worden toegekend voor een periode van tien jaar vanaf de certificeringsdatum van uw installatie. Een cruciaal element is de vermenigvuldigingscoëfficiënt die op deze installaties wordt toegepast. Deze coëfficiënt wordt jaarlijks door Brugel aangepast om een constante return on investment over zeven jaar te behouden.

In aanmerking komen voor Groenestroomcertificaten: Drie essentiële criteria

Om groenestroomcertificaten te verkrijgen, moet uw elektriciteitsproducerende installatie aan de volgende voorwaarden voldoen:
1. Certificering door Brugel, de Brusselse energieregulator, voordat de installatie tien jaar oud wordt. Dit certificeringsproces is gratis.
2. Uw installatie moet ten minste een vermindering van de CO2-uitstoot met 5% mogelijk maken ten opzichte van referentie-installaties, waaraan een zonne-energiesysteem normaliter voldoet.
3. Uw huis moet voorzien zijn van een digitale meter en een aparte groene meter voor uw installatie om de hoeveelheid opgewekte groene stroom te meten.

Hoe verkrijgt u groenestroomcertificaten?

Zodra uw installatie 1MWh heeft opgewekt, kan Brugel uw eerste Groenestroomcertificaten uitreiken. U ontvangt deze certificaten dan gedurende tien jaar vanaf de certificeringsdatum. Voor deze periode van tien jaar wordt de op deze datum geldende berekeningsformule toegepast.
Om uw Groenestroomcertificaten te verwerven, moet u uw meterstand naar Brugel sturen:
1. Vier keer per jaar voor fotovoltaïsche installaties met een vermogen van meer dan 10 kWc en voor WKK-installaties.
2. Eenmaal per jaar voor fotovoltaïsche installaties tot 10 kWc.
Brugel kent vervolgens uw Groenestroomcertificaten toe op basis van de elektriciteit die u produceert. Je hebt vijf jaar de tijd om ze te verkopen en betaald te krijgen.

EmaxSolar: Your Green Transition Partner

EmaxSolar overstijgt het installeren van fotovoltaïsche systemen door expertise aan te bieden om uw gebruik van Groenestroomcertificaten te optimaliseren. Wij bieden begeleiding tijdens het hele proces, van inzicht in hoeveel Groenestroomcertificaten u kunt ontvangen tot ondersteuning bij de verkoop ervan. Door voor EmaxSolar te kiezen, profiteert u van onze expertise, toegewijde klantenservice en inzet om u te helpen uw investeringen in zonne-energie te maximaliseren.

Omarm nu de Groene Verschuiving.

De adoptie van zonne-energie in Brussel neemt snel toe, dankzij Groenestroomcertificaten, die de overstap financieel lonend maken. Met EmaxSolar als uw vertrouwde partner bent u verzekerd van deskundige begeleiding tijdens uw reis naar zonne-energie, zodat u maximaal profiteert van uw Groenestroomcertificaten. Laten we samen op weg gaan naar een groenere, duurzame toekomst.

Offerte aanvragen

Luisteren naar onze klanten
Samen duurzame
energie creëren