Hoe onderhoud ik mijn fotovoltaïsche installatie?

  Hoe onderhoud ik mijn  fotovoltaïsche installatie?

  Hoe onderhoud ik mijn zonne-energie-installatie

  Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 30 jaar; periodiek onderhoud is echter noodzakelijk om de beste prestaties na verloop van tijd te garanderen. Vorst, verwering, veroudering en erosie (zand, stof en wind) kunnen het glasoppervlak van de zonnepanelen aantasten, waardoor ze minder transparant worden en de elektriciteitsopbrengst met ongeveer 2 tot 3% daalt, om dit soort scenario's te vermijden is het noodzakelijk de panelen periodiek te reinigen.
  clean
  Hoe maak ik mijn zonnepanelen schoon?
  battery
  Het oppervlak van uw panelen is in de fabriek voorzien van een dunne zelfreinigende laag die water laat weglopen. De doeltreffendheid ervan vermindert echter na verloop van tijd, zodat het aangeraden is uw fotovoltaïsche panelen om de twee jaar te reinigen. De plooien van uw panelen moeten regelmatig worden schoongemaakt, vooral als ze enigszins gekanteld zijn, met een glasreiniger op alcoholbasis, een straal water en een zachte spons. Gebruik geen metalen voorwerpen, stoom of schurende poeders en vermijd hogedrukreiniging.
  Verzorging van de omvormer
  In principe heeft uw omvormer een levensduur van ongeveer 15 tot 20 jaren, het nieuwe generatie van omvormers zijn meer resistent dan het vorig dus het is niet nodig om hem eerder door uw elektricien te laten onderhouden. Controleer gewoon of alles normaal werkt door de output van jaar tot jaar te vergelijken; als de output abnormaal daalt, moet u dit onderzoeken. Controleer ook regelmatig of de ventilatorinlaten niet stoffig zijn en of het display en de controlelampjes werken. Controleer ook of de kabels niet zijn beschadigd door knaagdieren of marters, die kortsluiting kunnen veroorzaken.
  battery

  Offerte aanvragen

  Luisteren naar onze klanten
  Samen duurzame
  energie creëren