Hoe kan zonne-energie worden opgeslagen?

  Hoe kan zonne-energie worden opgeslagen?

  Hoe zonne-energie opslaan en energie-zelfvoorziening bereiken?

  Zonnepanelen worden meer populair in Europa, verschillende milieu en geopolitieke factoren liggen aan de basis van deze veranderingen. Zonne-energie is betrouwbaar en kosteneffectief geworden. Zonnepanelen produceren echter meer energie overdag, maar deze energie wordt meestal 's avonds gebruikt. Daarom wordt een deel van de geproduceerde energie teruggestuurd naar het net als u het niet direct opslaat.
  De zonne-opslagbatterij
  battery
  Om zonne-energie op te slaan, is het raadzaam om uw fotovoltaïsche systeem te voorzien met een opslagbatterij. Met een zonnebatterij kunt u uw overtollige energie opslaan en zelfvoorzienend worden.
  Dankzij uw batterij kunt u uw piekproductie van zonne-energie synchroniseren met uw energiebehoeften. Zo kunt u energie gebruiken wanneer u die het meest nodig hebt; vooral wanneer de energie van de zon niet beschikbaar is, zoals 's avonds of op dagen met weinig zonlicht.
  Er zijn 4 soorten batterijen om de geproduceerde energie op te slaan door zonnepanelen
  Open lood-zuur batterijen
  Open lood-zuur batterijen zijn kosteneffectief, dit type technologie is vergelijkbaar met de batterijen die voor traditionele auto's worden gebruikt. Dit type van batterij is echter zeer omvangrijk en heeft een korte levensduur.
  battery
  AGM Batterijen
  battery
  AGM-batterijen zijn meer geschikt voor dagelijks gebruik, maar zijn niet geschikt voor onregelmatig gebruik omdat ze na een lange periode van opladen beschadigd kunnen raken. Dit type van batterij is duurder dan open lood-zuur batterijen en hun levensduur is relatief kort.
  Gel Batterijen
  Gelbatterijen zijn het duurzaamst en leveren de beste prestaties; ze vragen weinig onderhoud en hebben een relatief lange levensduur. Het nadeel van dit type batterij is dat ze op een koele plaats of in een ruimte met airconditioning moeten worden bewaard. Bovendien laden gelbatterijen traag op en zijn ze tweemaal zo duur als open loodzuurbatterijen.
  battery
  Lithium Batterijen
  battery
  Lithium zonnebatterijen zijn de populairste op de markt, dit type batterij is het toppunt van innovatie, omdat ze overal in ons dagelijks leven te vinden zijn, zowel in onze auto's als in onze smartphones.
  Het belangrijkste voordeel van lithiumbatterijen is hun lichtheid en lange levensduur. Bovendien neemt dit type batterij minder ruimte in beslag en vergt het weinig onderhoud. Het grootste nadeel van dit type batterij is echter de kostprijs, aangezien ze aanzienlijk duurder zijn dan andere types van zonnebatterijen.

  Offerte aanvragen

  Luisteren naar onze klanten
  Samen duurzame
  energie creëren