Zonne-energie benutten: Een slimme investering en een stap naar duurzaamheid in Vlaanderen

De kracht van de zon benutten is niet langer een kostenpost, maar een briljante investering die zowel in geld als in milieuopbrengst rendeert. Bij EmaxSolar begrijpen we de zorgen en berekeningen die komen kijken bij de installatie van zonnepanelen. Wij zijn hier om u te verzekeren dat het een beslissing is waar u nooit spijt van zult krijgen. Met de aanzienlijke besparingen op uw energierekening kunt u verwachten de kosten van uw zonnepanelen binnen 8 tot 10 jaar terug te verdienen. Sterker nog, door over te stappen op zonne-energie draagt u bij aan een schonere wereld.

De Vlaamse overheid deelt onze visie en moedigt de adoptie van zonne-energie aan. Ze bieden een aanzienlijke premie om de installatie van zonnepanelen te stimuleren, waardoor een slimme investering een nog slimmere investering wordt.

Let op: Vanaf 01/01/2024 zijn er in Vlaanderen geen premies meer voor zonnepanelen.
Premie voor zonnepanelen in Vlaanderen - EmaxSolar

Zonne-energie toegankelijk maken in Vlaanderen.

Effectief vanaf 1 januari 2023, volgens de Vlaamse overheid website de overheid zal een premie toekennen van €150/kWp voor installaties tot 4 kWp, en een bijkomende €75/kWp voor installaties tussen 4kWp en 6 kWp. Dit kan u tot €750 opleveren. Deze premie maakt zonne-energie toegankelijker, vermindert de initiële investeringskosten en maakt zonne-energie een aantrekkelijkere optie voor zowel particulieren als bedrijven.
De premie biedt een uitstekende kans om uw elektriciteitsrekening te verlagen, bij te dragen aan milieubehoud en een behoorlijk rendement op uw investering te krijgen. Houd er echter rekening mee dat deze premie in 2024 met de helft vermindert, en tegen 2025 zal er geen premie meer zijn.

In aanmerking komen voor premie zonnepanelen.

Om in aanmerking te komen voor de zonnepanelenpremie:
- De ingebruikname datum moet na 1/1/2022 zijn.
- Op het installatieadres moet een digitale meter aanwezig zijn.
- De zonnepanelen moeten worden geïnstalleerd door een RESCERT gecertificeerde aannemer.
- De panelen moeten worden geïnstalleerd op het dak van een gebouw.
- De panelen mogen niet worden geïnstalleerd op een asbesthoudend dak of afdak.
- De zonnepanelen moeten nieuwe installaties zijn met een omvormercapaciteit ≤ 10 kVA

Claim uw premie

1. Installatie: Schakel EmaxSolar, een gecertificeerde RESCERT-installateur, in om uw zonnepanelen te installeren. Wij beloven kwaliteit en professionaliteit bij elke installatie.
2. Inspectie en inbedrijfstelling: Zodra de installatie is voltooid, laat u uw installatie inspecteren en in bedrijf stellen. De inspectiedatum is uw officiële ingangsdatum en bepaalt uw premiebedrag.
3. Registratie: EmaxSolar begeleidt u binnen 30 dagen na de AREI-keuring bij de registratie van uw zonnepanelen bij Fluvius. Na een succesvolle registratie ontvangt u een G-nummer - een identificatienummer van de installatie.
4. Bevestiging: Zodra Fluvius uw aanvraag verwerkt, sturen ze u een bevestiging. Hoewel het enkele maanden kan duren vanwege de grote vraag, moet u niet vergeten dat uw keuringsdatum bepalend is voor uw premie.
5. Digitale Meter Installatie: Als u nog geen digitale meter heeft, begeleidt EmaxSolar u bij de volgende stappen. Zodra de digitale meter is geïnstalleerd, uw registratie is verwerkt en aan alle andere voorwaarden is voldaan, zullen wij u helpen bij het invullen van uw premieaanvraag met behulp van uw G-nummer.
Maak met EmaxSolar vandaag gebruik van de kracht van de zon, geniet van aanzienlijke besparingen op uw energiefactuur en zet een beslissende stap naar een schonere, duurzamere toekomst. Samen kunnen we Vlaanderen stralender maken.

Offerte aanvragen

Luisteren naar onze klanten
Samen duurzame
energie creëren