Wat is een omvormer voor zonne-energie?

  Wat is een omvormer voor zonne-energie?

  Wat is een omvormer voor zonne-energie en waarvoor wordt hij gebruikt?

  De omvormer voor zonne-energie is het brein van een fotovoltaïsche installatie, ook wel regelaar genoemd, een omvormer wordt gebruikt om de gelijkstroom die door de fotovoltaïsche panelen wordt geproduceerd, om te zetten in een wisselstroom die geschikt is voor het elektriciteitsnet van de woning.
  De omvormer werkt continu en analyseert de veranderingen in het productieniveau om het verbruik aan te passen; dit apparaat heeft ook een microprocessor die ervoor zorgt dat de elektrische stroom voldoet aan de normen die door de netwerkbeheerder worden opgelegd. De omvormer is een belangrijk onderdeel van de fotovoltaïsche installatie, omdat hij de integratie van batterijen in uw elektriciteitsproductie mogelijk maakt.
  Er zijn verschillende soorten omvormers voor zonne-energie, de meest gebruikte op de markt zijn de volgende:
  De Micro-Inverter
  De micro-omvormer of module-omvormer wordt het meest gebruikt voor particuliere woningen, dit type omvormer is klein en wordt direct achter elk zonnepaneel geïnstalleerd om gelijkstroom om te zetten in wisselstroom. Het voordeel van dit type omvormer is dat elk paneel onafhankelijk is omdat het zijn eigen omvormer heeft. Dit bemoeilijkt echter reparaties en andere onderhoudswerkzaamheden omdat u het dak op moet om elke omvormer te bedienen.
  battery
  De centrale omvormer
  battery
  Dit type omvormer ontvangt en transformeert de elektriciteit geleverd door meerdere zonnepanelen tegelijk, deze omvormer is groot en kan meerdere strings van panelen aan.
  De installatie van dit type omvormer is bevoorrecht wanneer het park van zonnepanelen is groot. Deze omvormer heeft de vorm van een op de grond gemonteerde kast. Hij is bijzonder geschikt voor professionele en industriële gebouwen. De prijs van dit type omvormer is echter relatief hoog.
  De hybride omvormer
  Dit is de nieuwste generatie omvormers; deze hybride omvormers zijn intelligent. Afhankelijk van de instellingen zal de omvormer zelf bepalen of de geproduceerde elektriciteit onmiddellijk moet worden gebruikt, moet worden opgeslagen in een batterij of aan het net moet worden toegevoerd.
  De hybride omvormer kan verschillende energiebronnen beheren en het verbruik afwisselen naargelang van de productiecontext. Dit type omvormer is voordelig omdat het een betere bewaking van uw installaties mogelijk maakt. Het is echter een duur apparaat
  battery

  Offerte aanvragen

  Luisteren naar onze klanten
  Samen duurzame
  energie creëren