Installatie van Zonnepanelen in Luik: Kies voor Duurzame Zonne-energie!

De stad Luik, gelegen in de Waalse regio van België, zet zich volledig in voor hernieuwbare energie. Het groeiend aantal zonnepaneelinstallaties in Luik getuigt van dit ecologisch engagement.

Zonnepanelen installeren in Luik - EmaxSolar

Belangrijk Voordeel: Het Terugdraaiende Meter Systeem

De installatie van fotovoltaïsche panelen in Luik biedt een belangrijk voordeel: het terugdraaiende meter systeem. Volgens een beslissing van de Waalse regering, als u vóór 31 december 2023 fotovoltaïsche zonnepanelen installeert, profiteert u tot 31 december 2030 van een meter die achteruit draait. Dit systeem stelt eigenaren van zonnepanelen in staat om hun productie van zonne-energie te maximaliseren en hun elektriciteitsrekeningen aanzienlijk te verlagen.

Een Rendabele en Duurzame Investering

De prijs van een netgekoppeld fotovoltaïsch systeem (exclusief btw, inclusief installatie) varieert tussen €1 en €1,5 per geïnstalleerde Wattpiek (Wp), afhankelijk van de grootte van de installatie, het type dak (plat, hellend) en de keuze van installatiemethode. Over het algemeen komt een installatie van 8m² aan fotovoltaïsche modules overeen met 1 kWp en produceert ongeveer 850 kWh per jaar, wat ongeveer 1/4 is van het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een huishouden in Luik (exclusief elektrische verwarming).
Met een geschat rendement op investering tussen 5 en 7 jaar en een levensduur van zonnepanelen van 30 tot 40 jaar, vertegenwoordigt de installatie van fotovoltaïsche panelen in Luik een rendabele en duurzame investering.

Eenvoudige en Gemakkelijke Procedure

De installatie van zonnepanelen in Luik is een relatief eenvoudige procedure. Om een offerte te ontvangen voor een netgekoppelde installatie, moet u het onbeschaduwde deel van uw dak identificeren, dat zich uitstrekt van oost naar west via het zuiden, evenals de locatie van de omvormer. De omvormer, in de vorm van een metalen behuizing, moet worden geplaatst op een geventileerde locatie, op een maximale afstand van 15 meter van de panelen.

EmaxSolar: Uw Partner voor een Succesvolle Ecologische Overgang

Ter conclusie, de installatie van zonnepanelen in Luik vertegenwoordigt een rendabele en duurzame investering. Dankzij de steun van de Waalse regering neemt het gebruik van zonnepanelen toe in Luik. Bij EmaxSolar zijn we toegewijd om onze klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken door middel van onze hoogwaardige zonnepanelen sets en professionele installatiediensten.
Voorzie uw huis vandaag nog van een zonnepaneel in Luik en profiteer van de talrijke voordelen die zonne-energie kan bieden! Neem nu contact met ons op voor een offerte voor uw zonnepaneel.

Offerte aanvragen

Luisteren naar onze klanten
Samen duurzame
energie creëren