Zonnepanelen in Mons: Een Slimme Zonne-energie Investering met EmaxSolar

Zonnepanelen installeren in Mons - EmaxSolar

Mons en het Zonnepaneel Project: Op weg naar Duurzame Energie

De stad Mons, de hoofdstad van de provincie Henegouwen in het Waalse Gewest, is haar energietoekomst aan het revolutioneren. Dankzij haar 'Actieplan voor Duurzame Energie en Klimaat - Doelstelling 2030', zet Mons actief in op hernieuwbare energie, in het bijzonder de installatie van zonnepanelen. EmaxSolar, een gerenommeerde installateur van fotovoltaïsche panelen in Mons en Henegouwen, speelt een cruciale rol in deze energietransitie.

Omkeringssysteem van de Meter: Het Rendement van Zonnepanelen in Mons Maximaliseren

Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van zonnepanelen in Mons is het voordeel van het omkeersysteem van de meter. Als u fotovoltaïsche panelen installeert vóór 31 december 2023, kan uw elektriciteitsmeter 'achteruit draaien' wanneer uw zonnepanelen meer energie produceren dan u verbruikt. Het overschot wordt terug in het net geïnjecteerd, wat uw elektriciteitsrekeningen aanzienlijk kan verlagen. Voor de prijs van een zonnepaneel en de kosten van deze installatie, biedt EmaxSolar een gedetailleerde offerte voor zonnepanelen.

Geen Bouwvergunning Nodig Voor Zonnepanelen in Wallonië

Een van de belangrijkste voordelen van het installeren van zonnepanelen in Wallonië, inclusief in steden als Mons en Charleroi, is dat er geen bouwvergunning nodig is volgens het Waals Code van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Erfgoed (CWATUP) Art. 262, lid 2. Dit geldt ongeacht de vorm, grootte, hoogte of het vermogen van de installatie.
Er zijn echter twee voorwaarden waaraan moet worden voldaan:
1. Zonnepanelen moeten op het dak worden bevestigd of erin worden geïntegreerd.
2. De installatie mag niet uitsteken over het gebouw waarop deze is geïnstalleerd.
Let op, deze uitzonderingen op de voorafgaande vergunning voor de installatie van fotovoltaïsche panelen zijn niet geldig als:
1. De installatie van de panelen in strijd is met andere bestaande voorschriften (zoals een gemeentelijke bouwverordening).
2. De installatie van zonnepanelen wordt uitgevoerd op een beschermde site of eigendom.
3. De fotovoltaïsche installatie vereist voorbereidende werkzaamheden die een bouwvergunning vereisen (zoals de bouw van een volledig apart gebouw).

Investeren in Fotovoltaïsche Panelen in Mons: Milieu-impact en Educatieve Waarde

Investeren in zonne-energie in Mons gaat verder dan het financiële aspect. Verschillende scholen in Mons hebben al geprofiteerd van de installatie van fotovoltaïsche panelen, wat bijdraagt aan een actief leren over de voordelen van groene energie. Daarom benadrukt EmaxSolar, de installateur van fotovoltaïsche panelen in Mons en in heel Henegouwen, het belang van zonne-energieonderwijs.
Het overwegen van een aankoop van een zonnepaneel in Mons met EmaxSolar betekent het profiteren van een hoogwaardige installatie en professionele service. Het draagt ook bij aan het maken van Mons tot een schonere en duurzamere stad. Zonne-energie gaat niet alleen over besparen - het gaat ook over het aangaan van een verbintenis voor een duurzame toekomst. Voor een offerte van zonnepanelen of om meer te weten te komen over de prijs van een batterij voor zonnepanelen, neem contact op met EmaxSolar, uw expert in de installatie van fotovoltaïsche panelen in Mons.

Bron:
https://lampspw.wallonie.be/dgo4/tinymvc/apps/amenagement/views/documents/juridique/cwatup/CWATUP_20171229.pdf

Offerte aanvragen

Luisteren naar onze klanten
Samen duurzame
energie creëren