Fotovoltaïsche Panelen in Namen: Duurzame Zonne-energie Ondersteunen met EmaxSolar

Zonnepanelen installeren in Namen - EmaxSolar

Namen en het Zonnepaneel Project: Overgang naar Duurzame Energie

De stad Namen, de hoofdstad van de provincie Namen en het Waals Gewest, zet zich sterk in voor hernieuwbare energie. De officiële website van de stad moedigt actief de installatie van zonnepanelen aan. EmaxSolar, een gerenommeerde installateur van fotovoltaïsche panelen in Namen en heel Wallonië, speelt een sleutelrol in deze energietransitie.

Geen Bouwvergunning Vereist Voor Zonnepanelen in Wallonië

Een van de belangrijkste voordelen van het installeren van zonnepanelen in Wallonië, inclusief in Namen, is dat het niet nodig is om een bouwvergunning te verkrijgen onder de Waalse Code van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Erfgoed (CWATUP) Art. 262, paragraaf 2. Dit geldt ongeacht de vorm, grootte, hoogte, of het vermogen van de installatie.

Omkgekeerde Meter Systeem: Maximaliseren Zonnepaneel Opbrengst in Namen

Een ander significant voordeel van het installeren van zonnepanelen in Namen is het voordeel van het omgekeerde meter systeem. Als u fotovoltaïsche panelen installeert vóór 31 december 2023, kan uw elektriciteitsmeter 'achteruit lopen' wanneer uw zonnepanelen meer energie produceren dan u verbruikt. Het overschot wordt teruggevoerd naar het net, wat uw elektriciteitsrekeningen aanzienlijk kan verminderen. Om de prijs van een zonnepaneel en de kosten van installatie te weten, biedt EmaxSolar een gedetailleerde offerte voor zonnepanelen aan.

Een Concreet Voorbeeld van de Impact van Zonnepanelen in Namen: De Terra Nova Kazerne

De Terra Nova Kazerne, een belangrijke structuur in Namen, is een treffend voorbeeld van de efficiëntie van zonnepanelen. Fotovoltaïsche panelen werden geïnstalleerd op het dak van de kazerne nadat het werd geïsoleerd om de energieprestaties van het gebouw te verbeteren. Dit gebouw voorziet tal van site-infrastructuur van stroom, inclusief het Bezoekerscentrum, het administratieve gebouw, de accommodatie van de conciërge en het ondergronds.
Sinds maart 2020 hebben deze zonnepanelen al 163,43 MWh aan energie geproduceerd tot september van hetzelfde jaar, wat meer dan 80% van het jaarverbruik vertegenwoordigt. Dit betekent een aanzienlijke energiebesparing voor de stad Namen.

Investeren in Fotovoltaïsche Panelen in Namen: Een Aanzienlijke Milieu-impact

Investeren in zonne-energie in Namen gaat veel verder dan het financiële aspect. Het is ook een verbintenis naar een meer duurzame toekomst. Door te kiezen voor zonne-energie draagt u bij aan een schonere en duurzamere stad Namen. Voor een offerte voor zonnepanelen of om meer te weten te komen over de prijs van een batterij voor een zonnepaneel, neem contact op met EmaxSolar, uw expert in de installatie van fotovoltaïsche panelen in Namen.

Bron:
https://lampspw.wallonie.be/dgo4/tinymvc/apps/amenagement/views/documents/juridique/cwatup/CWATUP_20171229.pdf

Offerte aanvragen

Luisteren naar onze klanten
Samen duurzame
energie creëren