Intelligente investeringen voor grote projecten : Zonnepanelen voor commercieel vastgoed

Europa zet beslissende stappen in de richting van een schonere en meer zelfvoorzienende energietoekomst dankzij het REPowerEU-pakket, een ambitieuze reeks maatregelen gericht op het beëindigen van de afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen. De kern van deze aankondigingen is de allereerste EU-strategie voor zonne-energie, die Europa's ambitie voor zonne-energie met 43% verhoogt en verschillende stappen onthult om de uitrol van zonne-energie te versnellen: nieuwe richtsnoeren voor het verlenen van vergunningen, een Solar Roof Initiative, een Photovoltaic Industry Alliance en een Solar Skills Partnership.

Zonnepanelen voor appartementsgebouwen - EmaxSolar

Waarom investeren in zonne-energie in commercieel vastgoed?

Substantiële besparingen. Zonne-energie betekent besparingen op lange termijn voor eigenaars en beheerders van onroerend goed. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen afneemt. De jaarlijkse besparingen zijn aanzienlijk. Een commercieel gebouw dat is uitgerust met zonnepanelen kan zijn elektriciteitsrekening bijvoorbeeld jaarlijks met wel 30% verlagen.
Positieve invloed op het milieu: Kiezen voor zonne-energie betekent je ecologische voetafdruk verkleinen. Zonne-energie is schoon en hernieuwbaar en draagt bij aan een groenere planeet. Een doorsnee zonne-energiesysteem kan de CO2-uitstoot met enkele tonnen per jaar verminderen, wat gelijk staat aan het planten van honderden bomen.
Energieonafhankelijkheid: Zonnepanelen vormen een autonome energiebron. Dit vermindert de kwetsbaarheid voor energieprijsschommelingen en stroomonderbrekingen en garandeert een continue stroomvoorziening. Bovendien maken zonneopslagoplossingen het mogelijk om energie op te slaan voor later gebruik, zelfs als er geen zon is.
Stimuleringsmaatregelen en ondersteuning door de overheid: Veel overheden stimuleren de toepassing van zonne-energie door stimulansen, subsidies en belastingvoordelen aan te bieden. Deze maatregelen kunnen de installatiekosten aanzienlijk verlagen en het rendement op de investering versnellen.

Voorbeeldige prestaties

Een overtuigend voorbeeld van succes is het ZERO-PLUS-project, gefinancierd als onderdeel van het H2020-programma voor energie-efficiëntie. Dit project heeft geresulteerd in de bouw van een blok van 18 sociale appartementen. Het gebouw is voorzien van zeer energie-efficiënte bouwproducten, ter plaatse geproduceerde hernieuwbare elektriciteit en warmte, stadsverwarming op basis van biomassa, warmwateropslag en een systeem voor energiebewaking en -regeling. Met een jaarlijkse productie van meer dan 120 kWh/m² hernieuwbare energie is het nettoverbruik van het gebouw negatief met ongeveer -10 kWh/m²/jaar. Deze indrukwekkende resultaten werden behaald met bouwkosten die meer dan 25% lager zijn dan de standaardkosten voor bijna-nulenergiebouw in Frankrijk. In overeenstemming met de doelstellingen van het project hebben de andere demonstratiesites in Cyprus, Italië en het VK bevestigd dat het mogelijk is om een netto-energieverbruik van minder dan 20 kWh/m²/jaar en een hernieuwbare energieproductie van meer dan 50 kWh/m²/jaar te bereiken, terwijl de kosten met minstens 16% dalen in vergelijking met de standaard bijna-nulenergiebouw
Er zijn veel economische en milieuvoordelen verbonden aan het installeren van zonnepanelen op grote flatgebouwen in België. Door de energiekosten te verlagen, de waarde van het onroerend goed te verhogen en de koolstofuitstoot te helpen verminderen, is zonne-energie een aantrekkelijke optie om de energie-efficiëntie in flatgebouwen te maximaliseren. Als u zonne-energie overweegt, is het raadzaam om nauw samen te werken met zonne-installatie-experts om een optimaal systeem voor uw gebouw te ontwerpen.

EmaxSolar: uw partner in zonne-energie

Bij EmaxSolar zijn we gespecialiseerd in de installatie van hoogwaardige zonnepanelen voor flatgebouwen en grote gebouwen in België. Onze diensten omvatten de installatie van zonnepanelen, de levering van zonnepaneelkits en de verkoop van batterijen voor zonnepanelen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe zonne-energie voordelig kan zijn voor jouw flatgebouw in België.
Als u op zoek bent naar informatie over de prijzen voor de installatie van zonnepanelen in België, of de beschikbare stimuleringsmaatregelen voor het installeren van zonnepanelen in België, staat ons team van experts klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over het installeren van zonnepanelen op grote flatgebouwen in België.
Bron:

Offerte aanvragen

Luisteren naar onze klanten
Samen duurzame
energie creëren