Het voordeel van zonne-energie: energie-efficiëntie verbeteren in de industriële bouw

De industriële sector speelt een centrale rol in onze economie, maar verbruikt ook een aanzienlijke hoeveelheid energie. Volgens de statistieken is 40% van het energieverbruik in Europa afkomstig van de bouwsector. In Frankrijk neemt deze sector 44% van het energieverbruik voor zijn rekening en stoot hij meer dan 123 miljoen ton CO2 uit. Deze cijfers hebben de Europese Commissie ertoe aangezet nieuwe richtlijnen op te stellen om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren (EBPD), waarbij het concept van NZEB of Bijna-Energieneutrale Gebouwen werd geïntroduceerd.

Zonnepanelen voor de bouw - EmaxSolar

Waarom kiezen voor zonne-energie in de industriële bouw?

Aanzienlijke energiebesparingen. Industriële installaties zijn berucht om hun hoge energieverbruik. Door zonnepanelen te installeren, kunnen industrieën een aanzienlijk deel van hun elektriciteitsbehoefte produceren. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening, waardoor kapitaal vrijkomt voor andere essentiële investeringen.
Milieuverantwoordelijkheid: Zonne-energie is een schone, hernieuwbare energiebron die geen schadelijke uitstoot produceert. Door zonne-energie te gebruiken, kunnen bedrijven hun koolstofvoetafdruk aanzienlijk verkleinen en bijdragen aan een schoner en gezonder milieu. Dit maakt deel uit van de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.
Energieonafhankelijkheid. Zonne-energie biedt industrieën een zekere mate van energieonafhankelijkheid. Ze zijn niet alleen afhankelijk van het elektriciteitsnet, dat kwetsbaar is voor uitval of prijsschommelingen. Zonnepanelen, gecombineerd met oplossingen voor energieopslag, garanderen een constante en betrouwbare stroomvoorziening.
Economische voordelen: Overheden en regio's bieden vaak stimulansen en kortingen om bedrijven aan te moedigen om zonne-energie te gebruiken. Dit kan de initiële investeringskosten verder verlagen, waardoor zonne-energie een economisch aantrekkelijke optie wordt.

Succesverhalen over zonne-energie in de industriële bouw.

Duitsland: De Duitse industriële sector heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de integratie van zonne-energie. Veel fabrieken en magazijnen hebben zonnepanelen op hun dak geïnstalleerd, waardoor ze hun eigen elektriciteit kunnen opwekken. De Duitse inzet voor hernieuwbare energie heeft deze acceptatie gestimuleerd.
Italië: Italiaanse industriële faciliteiten maken gebruik van zonne-energie om energiekosten te verlagen. Met een overvloed aan zonneschijn maken industrieën in Italië gebruik van zonne-energie om de operationele kosten te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan de doelstellingen van het land op het gebied van schone energie.
Spanje: Spaanse industrieën hebben het potentieel van zonne-energie erkend. Zonne-installaties helpen Spaanse fabrieken en fabrieken om hun energiekosten en milieu-impact te verminderen.

De rol van EmaxSolar

EmaxSolar is een betrouwbare partner voor scholen in heel Europa die willen overstappen op zonne-energie. Onze diensten omvatten:
Zonne-oplossingen op maat : Wij ontwerpen en installeren zonne-oplossingen op maat van de specifieke energiebehoeften van industriële faciliteiten.
Financiële analyse: We voeren een volledige financiële analyse uit om de potentiële besparingen en het rendement op investering aan te tonen die zonne-energie kan bieden.
Projectmanagement: EmaxSolar beheert het hele zonneproject, van ontwerp tot installatie en onderhoud, en zorgt zo voor een soepele overgang naar zonne-energie.
Door samen te werken met EmaxSolar kunnen industriële faciliteiten de voordelen van zonne-energie benutten, energiekosten verlagen en hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid bevorderen.
Bron:

Offerte aanvragen

Luisteren naar onze klanten
Samen duurzame
energie creëren