Zonne-energie voor ziekenhuizen: schonere gezondheidszorg en duurzame besparingen

Ziekenhuizen, de pijlers van ons gezondheidszorgsysteem, zijn energievretende instellingen. Van verlichting tot medische apparatuur en de koeling van medicijnen, hun energiebehoefte is constant. Dit vertaalt zich in astronomische elektriciteitsrekeningen, een aanzienlijke uitstoot van broeikasgassen en een afhankelijkheid van traditionele energiebronnen die vaak instabiel zijn.

Zonnepanelen voor ziekenhuizen - EmaxSolar

Dit is waar zonne-energie om de hoek komt kijken. Deze schone, onuitputtelijke en overvloedige energiebron kan de manier waarop ziekenhuizen energie opwekken veranderen en brengt een groot aantal voordelen met zich mee.

1. Aanzienlijke besparingen op elektriciteitsrekeningen. Met zonnepanelen kunnen ziekenhuizen hun eigen elektriciteit opwekken, waardoor hun energiekosten aanzienlijk dalen. Goed ontworpen zonne-installaties kunnen genoeg elektriciteit produceren om in de energiebehoefte van het ziekenhuis te voorzien, of zelfs een overschot genereren dat aan het lokale elektriciteitsnet kan worden verkocht.
2. de uitstoot van broeikasgassen verminderen De gezondheidszorg is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de uitstoot van broeikasgassen door het energieverbruik. Door te kiezen voor zonne-energie kunnen ziekenhuizen hun ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Deze overgang naar schone energie draagt bij aan de wereldwijde inspanning om klimaatverandering tegen te gaan.
3. Stabiele en betrouwbare energievoorziening Stroomuitval kan dramatische gevolgen hebben in een ziekenhuis. Medische apparatuur, zoals diagnostische apparatuur, medicijnkoelkasten en noodverlichtingssystemen, moeten continu werken om de veiligheid van patiënten te garanderen. Opslagsystemen voor zonne-energie, zoals accu's, stellen ziekenhuizen in staat om hun stroomvoorziening in stand te houden, zelfs als het elektriciteitsnet uitvalt.
4. ondersteuning van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen De Verenigde Naties hebben doelstellingen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld, waaronder toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg (Sustainable Development Goal 3) en het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen (Sustainable Development Goal 13). De adoptie van zonne-energie in ziekenhuizen draagt direct bij aan het behalen van deze doelen.

Succesverhalen uit Europa

Een concreet voorbeeld: het Marie Curie-ziekenhuis In 2021 zette het Marie Curie-ziekenhuis, een ultramoderne faciliteit die een volledig scala aan medische diensten biedt, de stap naar duurzaamheid door te investeren in een warmtekrachtkoppelingscentrale op aardgas met 1560 kW elektriciteit en 1500 zonnepanelen met een totale capaciteit van 500 kW. Deze twee installaties leveren meer dan 70% van de totale warmtebehoefte van het ziekenhuis en zorgen voor een aanzienlijke verlaging van de energiekosten, wat besparingen oplevert van naar schatting meer dan €110.000 per jaar. Bovendien vermindert het ziekenhuis zijn koolstofvoetafdruk met meer dan 1.500 ton CO2 per jaar en zet het een grote stap naar een milieuvriendelijkere toekomst.

EmaxSolar: uw partner voor zonne-energie in de gezondheidszorg

Bij EmaxSolar zijn we er trots op een betrouwbare partner te zijn voor de installatie van zonnepanelen in de zorgsector. Onze diensten omvatten:
Installatie van zonnepanelen Wij bieden hoogwaardige zonnepanelen installatie op maat van de specifieke energiebehoeften van uw zorginstelling.
Zonnepaneel Kits : Onze zonnepaneelpakketten op maat zijn ontworpen om de energie-efficiëntie van uw zorginstelling te maximaliseren.
Energieopslagoplossingen : Wij bieden geavanceerde oplossingen voor de opslag van zonne-energie om een ononderbroken energievoorziening te garanderen.
Voor meer informatie over de installatie van zonnepanelen, prijzen, overheidsvoordelen of andere vragen met betrekking tot zonne-energie voor ziekenhuizen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team van experts. We zijn er om u te ondersteunen op uw reis naar een milieuvriendelijkere zorginstelling.
Bron :

Offerte aanvragen

Luisteren naar onze klanten
Samen duurzame
energie creëren