De energierevolutie in de hotelbranche: hoe zonnepanelen duurzaamheid en besparingen kunnen verhogen

De hotelindustrie zet een grote stap naar een duurzamere toekomst dankzij de integratie van fotovoltaïsche zonnepanelen. Twee hotels, het Dolce La Hulpe Brussel en het Hotel Okura Amsterdam, zijn perfecte voorbeelden van hoe zonnepanelen niet alleen de impact op het milieu kunnen verminderen, maar ook aanzienlijke besparingen kunnen opleveren.

Zonnepanelen voor hotels - EmaxSolar

Le Dolce La Hulpe Brussel: een groene energieproducent

Le Dolce La Hulpe Brussel positioneert zichzelf als groene energieproducent door zijn dak uit te rusten met meer dan 1.000 fotovoltaïsche zonnepanelen, goed voor een totale capaciteit van 250.000 Wp. Het feit dat dit gerenommeerde hotel kiest voor zonne-energie getuigt van het groeiende belang van duurzaamheid in de hotelsector.
De hotelsector is een grote verbruiker van elektriciteit en sanitair warm water (DHW), waardoor het een ideale kandidaat is voor Abora hybride zonnepanelen. De terugverdientijd van dergelijke installaties is meestal 4-6 jaar, met energiebesparingen in de buurt van 60-70%.

Hotel Okura Amsterdam: een toewijding aan duurzaamheid.

Hotel Okura Amsterdam heeft 832 fotovoltaïsche zonnepanelen op haar daken geïnstalleerd. Dankzij deze installatie heeft het hotel al meer dan 210.000 kilo kooldioxide bespaard, wat gelijk staat aan het planten van 6.275 bomen. Deze cijfers illustreren de significante impact van zonne-energie op het verminderen van koolstofuitstoot

Voordelen van zonnepanelen voor de hotelsector

De integratie van zonnepanelen in de hotelsector biedt tal van voordelen:
Vermindering van energiekosten: Hotels hebben een grote vraag naar energie, en zonnepanelen maken het mogelijk om schone elektriciteit te produceren, waardoor de energiekosten worden verlaagd.
Duurzaamheid voor het milieu: Zonne-energie is een hernieuwbare en milieuvriendelijke energiebron, die klimaatverandering helpt tegen te gaan.
Snel rendement op investering: Door de energiebesparingen die zonnepanelen opleveren, is de investering in slechts enkele jaren terugverdiend.
Fiscale voordelen Veel regio's bieden belastingvoordelen voor bedrijven die kiezen voor zonne-energie, waardoor de investering rendabeler wordt.

EmaxSolar: uw partner voor zonne-energie

EmaxSolar is uw vertrouwde partner voor de installatie van zonnepanelen in de hotelsector. Onze diensten omvatten:
Installatie zonnepanelen : Wij bieden een hoogwaardige zonnepaneleninstallatie op maat van de specifieke energiebehoeften van uw hotel.
Zonnepaneel Kits: Onze zonnepaneelpakketten op maat zijn ontworpen om de energie-efficiëntie van je hotel te maximaliseren.
Oplossingen voor energieopslag : Wij bieden geavanceerde oplossingen voor de opslag van zonne-energie om een ononderbroken energievoorziening te garanderen.
EmaxSolar beheert het hele zonneproject, van ontwerp tot installatie en onderhoud, en zorgt zo voor een soepele overgang naar zonne-energie.
Door samen te werken met EmaxSolar kunnen industriële faciliteiten de voordelen van zonne-energie benutten, energiekosten verlagen en hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid bevorderen.

Offerte aanvragen

Luisteren naar onze klanten
Samen duurzame
energie creëren